fbpx

Buzăul a închis, de luni, zece dintre centrele de vaccinare anti-Covid

Buzăul a închis, de luni, zece dintre centrele de vaccinare anti-Covid

Image
Image

Mai mult de jumătate dintre centrele de vaccinare anti-Covid de la Buzău își încetează activitatea de luni, 14 februarie, a anunțat Prefectura Buzău. Decizia a fost luată pe fondul numărului mic de solicitări. În mediul rural nu va mai funcționa niciun centru de vaccinare.

În platforma pentru programare la vaccinare, județul Buzău mai figurează cu numai șase centre, la Buzău (Muzeul Județean și dispensarul nr. 14), Nehoiu (complex sportiv) și Râmnicu Sărat (str. Micșunelelor), pentru administrarea serurilor Pfizer și Johnson&Johnson. În patru dintre ele este administrat și vaccinul pediatric, pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

Acestora li se adăugă centrele drive-throught de la Buzău și Râmnicu Sărat.

De luni își încheie activitatea centrele de vaccinare din Buzău - Galeria Mall, Buzău - Dispensarul nr. 14 (un centru pentru vaccinarea cu Johnson&Johnson și unul pentru Moderna), Muzeul Județean Buzău (pentru vaccinarea cu Johnson&Johnson), Pârscov - Centrul de Sănătate , Vadu Pașii – sala de sport Scurtești  (un centru pentru vaccinarea cu Johnson&Johnson și unul pentru Pfizer), Smeeni – căminul cultural, Vernești – căminul cultural, Vintilă Vodă – centrul de permanență.

Prefectura a anunțat că au fost făcute demersuri pentru mutarea centrului de vaccinare flux Moderna de la Dispensarul 14 la Muzeul Județean, ca și în cazul fluxului AstraZeneca de la Galeria Mall. Centrul de Vaccinare Kaufland Sud Buzău și cel de la Kaufland Râmnicu Sărat au fost propuse pentru a devenit centre hibride, astfel încât să poată asigura și activitate de testare. “S-a luat decizia începând cu data de 14 februarie, a centrelor de vaccinare din localitățile Pârscov, Scurtești, Smeeni, Vadu Pașii, Vernești și Vintilă Vodă, dar și a mai multor fluxuri de vaccinare din municipiul Buzău”, au transmis reprezentanții Prefecturii menționând că există disponibilitatea pentru a organiza campanii locale de vaccinare, la solicitarea autorităților locale și cu aprobarea DSP, prin echipe mobile.

Rata de imunizare în localitățile din județul Buzău

Vineri, în tot județul, doar 42 de persoane se vaccinaseră cu prima doză. Până la acel moment, potrivit datelor furnizate de Prefectura Buzău, în județ erau 142.416 persoane vaccinate cu cel puțin o doză, 108.612 cu două doze și doar 38.935 care făcuseră și doza booster.

Cea mai recentă raportare publicată de autorități arăta că, la data de 5 februarie, cea mai mare rată de vaccinare se înregistra în municipiul Buzău (43,34%), iar cea mai mică la Râmnicelu, unde doar 11,78% din populație s-a vaccinat cu cel puțin o doză, la mai mult de un an de la demararea campaniei de imunizare anti-Covid.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.