Buzăul a dat cei mai mulți donatori de plasmă pentru tratarea pacienților cu Covid

Buzăul a dat cei mai mulți donatori de plasmă pentru tratarea pacienților cu Covid
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Județul Buzău a dat cel mai mare număr de donatori de plasmă, a anunțat, săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. Acesta se referă la plasma colectată de la pacienți care au fost infectați cu coronavirus, care conține anticorpi și este utilizată pentru tratamentul  bolnavilor Covid în stare gravă.

Ioana RădulescuUn aparat de plasmafareză a fost donat, în aprilie, Consiliului Județean Buzău, de către un distribuitor de aparatură medicală. Echipamentul a ajuns la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, pentru a fi utilizat, cu titul gratuit, timp de 12 luni, iar buzoienii au răspuns imediat apelului de a veni în sprijinul celor infectați cu coronavirus, care au dezvoltate simptome grave.

Președintele CJ Buzău le-a mulțumit donatorilor, anunțând că județul este pe primul loc, la acest capitol.

"Județul Buzău, din nou pe primul loc!

În urmă cu 6 luni vă spuneam că Buzăul va beneficia de un echipament nou pentru colectare de plasmă umană pentru ca pacienții infectați cu Sars-cov2 să aibă acces la tratamentul cu plasmă umană hiperimună. Astăzi vă anunț cu mândrie că Buzăul se află pe locul I, fiind județul cu cel mai mare număr de donatori. Acest lucru se datorează vouă, tuturor celor care ați fost infectați și ați ales să dați o mână de ajutor celor care acum luptă cu noul coronavirus și se află în stare gravă.

Mulțumesc tuturor donatorilor, dar și Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău!", a transmis, printr-o postare publicată pe o rețea de socializare, Petre Emanoil Neagu.

Aproximativ 100 de buzoieni care au fost infectați și s-au vindecat au donat până acum plasmă pentru pacienții Covid aflați în stare gravă.

Din păcate, însă, așa cum se întâmplă în mai toată țara, în timp ce oamenii sunt din ce în ce mai receptivi la apelul autorităților, și acceptă să doneze plasmă, tot mai puțini donatori de sânge calcă pragul Centrului de Transfuzii. Asta deși nevoile sunt aceleași ca înainte de pandemie, pentru că în spitale continuă să ajungă victime ale unor accidente grave sau pacienți care au nevoie urgentă de transfuzii.

 

 

 

Image