fbpx

Buzăul va deveni primul oraș circular din România, printr-un proiect despre care autoritățile germane spun că este „istoric”

Buzăul va deveni primul oraș circular din România, printr-un proiect despre care autoritățile germane spun că este „istoric”

Image
Image

Proiectul depus de Buzău a fost selectat din 300 de inițiative transmise în cadrul programului ,,Smart, Green, Circular Buzău", derulat sub patronajul Ministerului Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania.

,,Proiectul de la Buzău este istoric!", au spus oficialitățile germane, cu privire la propunerea municipiului.

“Pe 11 februarie 2021 a avut loc întâlnirea dintre Excelența Sa Cord Meier - Klodt, ambasadorul Germaniei la București, domnul Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno - Germană și doamna Armida Hemeling, din partea companiei Goduni Germania, coordonatorul general al proiectului guvernamental «Smart, Green, Circular Buzău» sub patronajul Ministerului Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania. Din partea Primăriei Municipiului Buzău au participat Constantin Toma, primar, Oana Matache, viceprimar, Ileana Bănucu, director tehnic și inginerul Andrei Bălan, consilier al primarului.

Am avut onoarea deosebită să aflăm că Ministerul Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare a ales proiectul Buzăului, din 300 de proiecte pentru ca, în premieră națională, orașul nostru să devină un oraș model al viitorului, ecologic, inteligent și circular.

Ministerul Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare a aprobat finanțarea și susținerea acestui proiect concret prin intermediul inițiativei pentru implementarea tehnologiilor de mediu.

În vederea finanțării măsurilor și instalațiilor necesare în următoarea fază de proiect, se va concepe un mix de finanțare din fonduri naționale germane, locale și ale Uniunii Europene în colaborare cu părțile implicate”, a anunțat primarul Constantin Toma.

 

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.