Buzăul va găzdui, anul acesta, finala națională Eurovision

Buzăul va găzdui, anul acesta, finala națională Eurovision
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Reprezentanţii Primăriei Buzău şi ai Televiziunii Române au anunțat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă comună, semnarea unui parteneriat pentru organizarea ediţiei din acest an a Selecţiei Naţionale Eurovision care va avea loc pe 1 martie.

După ce, la ediţiile trecute, TVR a organizat semifinale şi finale naţionale în oraşe precum Bucureşti, Baia Mare, Craiova, Arad, Iaşi, Focşani, Timişoara, Turda şi Sighişoara, în 2020 a venit rândul Buzăului să găzduiască etapa care va decide ce artist sau formație va reprezenta România la prestigiosul concurs. „Este o mare bucurie pentru noi să fim din nou în mijlocul telespectatorilor din ţară. Sperăm ca spectacolul pe care televiziunea publică şi partenerii săi îl vor aduce pe scena din Buzău să fie debutul unui rezultat cât mai bun pentru România la ediţia din acest an a concursului Eurovision. Le mulțumesc autorităţilor locale buzoiene pentru deschiderea şi sprijinul consistent oferit în organizarea acestui eveniment”, a declarat Doina Gradea, preşedinte-director general TVR.

Primarul municipiului, Constantin Toma, consideră că decizia luată de TVR vine ca o "recunoaştere a progresului remarcabil al oraşului din ultimii ani în organizarea unor evenimente culturale de anvergură". "Pentru noi, organizarea unui asemenea spectacol de înalt nivel oferă nu doar oportunitatea de a ne promova oraşul în ţară şi în lume, ocazia de a face cunoscut ataşamentul nostru la valorile europene, ci şi prilejul de a ne sprijini concret naţiunea în a se afirma într-o competiţie de cea mai largă audienţă la nivel continental”, a spus edilul.

Și cum obrazul subțire cu cheltuială se ține, găzduirea acestui eveniment va costa municipalitatea 200.000 de euro, sumă aprobată deja de Consiliul Local Buzău. Banii vor fi folosiți, printre altele, pentru pentru echipament tehnic, ședințe foto și machiaj, onorarii membrii juriu, prezentatori, compozitori și artiști, după cum dezvăluie Libertatea.

Conform noii proceduri de selecție, aplicate în premieră în acest an, întâi a fost selectat artistul care va reprezenta România la Rotterdam. Pe 1 martie, în finala națională, juriul și publicul vor decide piesa care va fi interpretată de Roxen în luna mai, la Eurovision.

 

Image