Buzăul, pe locul al șaselea la nivel național, după numărul focarelor active de pestă porcină africană

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Cea mai recentă centralizare realizată de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor arată că județul Buzău ocupă locul al șaselea, la nivel național, după numărul de focare active de pestă porcină africană.

În județ există în prezent 65 de focare active în gospodăriile populației și 22 de cazuri la mistreți, se arată în informarea transmisă de ANSVSA. Chiar zilele recente, unul nou a fost confirmat în localitatea Cilibia, unde 14 animale au fost sacrificate și s-au luat imediat măsuri pentru a prevenit răspândirea virusului.

Prefectul Carmen Ichim a declarat, săptămâna trecută, că "pesta porcină africană în judeţul Buzău este în regresie". "În urma măsurilor impuse, în celelalte 64 de focare virusul pestei porcine africane nu a mai evoluat, ceea ce poate duce în scurt timp la închiderea a circa 60 de focare", a declarat Carmen Ichim.

De la declanșarea epidemiei până în prezent, în județ a fost declarate închise  21 de focare, dintre care unul într-o exploatație de tip A.

În ceea ce privește despăgubirile, până la 10 octombrie a fost plătită suma de 121.170 de lei, pentru 45 de exploatații afectate, informează ANSVSA.

 

 

Image