fbpx

Buzoian prins în flagrant când primea, prin curierat, opt kilograme de droguri

Image
Image

Un tânăr de 21 de ani, din Buzău, a fost surprins de anchetatori și polițiști exact când intra în posesia unui colet cu 8 kilograme de droguri. Flagrantul, petrecut joi, a fost urmat, a doua zi, de percheziții de amploare, într-un dosar în care apar nu mai puțin de 11 suspecți. Patru persoane au ajuns deja după gratii, în acest dosar.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău au prins în flagrant un suspect, în vârstă de 23 de ani, din Buzău, în timp ce oferea, unui alt suspect, în vârstă de 21 de ani, un colet cu 8 kilograme de droguri de risc, au anunțat reprezentanții DIICOT. Însă ancheta vizează 11 suspecți, bănuiți de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc în formă continuată, trafic intern de droguri de risc în forma continuată și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

"În perioada aprilie - septembrie 2019, a fost declanșată o amplă activitate de monitorizare tehnică și investigativă, fiind vizată o grupare infracțională cu o structură piramidală, organizată pe trei paliere, care a acționat în direcția introducerii în țară de droguri de risc (canabis), acestea fiind disimulate în colete expediate dintr-o țară a Uniunii Europene către România, prin intermediul firmelor de curierat internațional, ulterior fiind depozitate temporar, manipulate, porționate, ambalate și vândute către consumatori. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, membrii grupului infracțional au facilitat introducerea în ţară a cantității de 20 kilograme de canabis, în valoare de peste 200.000 euro pe piaţa neagră a drogurilor. De asemenea, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare în locaţii frecventate de membrii grupării, din judeţul Buzău şi municipiul Bucureşti și au fost puse în executare 10 mandate de aducere. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme cu aer comprimat", au detaliat anchetatorii.

Gruparea s-ar fi aprovizionat cu droguri din Spania.

Suportul de specialitate în cadrul acestor acțiuni a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar pentru descinderi autoritățile din Buzău au apelat la sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din alte județe, mai precis din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și Alba Iulia, precum și la ajutorul  Jandarmeriei Române.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.