fbpx

Cadavrul mumificat al unei femei necunoscute, găsit abandonat într-un cavou

Cadavrul mumificat al unei femei necunoscute, găsit abandonat într-un cavou

Image
Image

Criminaliștii buzoieni au fost puși în alertă, zilele trecute, de un apel la 112 care anunța existența unui cadavru mumificat într-o criptă din cimitirul Dumbrava, așezat pe o masă și acoperit doar cu un cearșaf. Fusese descoperit de unul dintre proprietarii cavoului, vineri după-amiază, după ce a deschis lacătul incintei mortuare cu gândul să facă ordine.

Potrivit stiridebuzau.ro, polițiștii au început imediat o anchetă, întrucât indiciile arătau o posibilă profanare de morminte. Au aflat că trupul mumificat aparține unei femei care a murit în urmă cu aproape trei decenii și că locul ei nu era în cripta în care a fost găsită.

Polițiștii de la investigații criminale au căutat, în prima fază, cavourile în care s-au făcut recent înmormântări. Între timp, cadavrul femeii a fost ridicat din cimitir și transportat la morga Serviciului de Medicină Legală pentru a fi examinat.

Luați la întrebări, groparii din Dumbrava și-au amintit că fuseseră plătiți, în urmă cu mai multe luni, să mute un cadavru dintr-un cavou în altul, la cererea aparținătorilor.

Polițiștii au aflat ulterior că trupul femeii a ajuns în cripta în care a fost găsită, la cererea unuia dintre proprietarii incintei mortuare.

Acesta le-a spus anchetatorilor că a obținut în toamna anului trecut toate aprobările necesare deshumării rudei care a murit la începutul anilor ’90, demers care trebuia să includă depunerea într-o alt criptă, într-o nișă ce trebuia închisă cu zid. Cadavrul a fost abandonat însă pe o masă, în mijlocul cavoului.

Cel care a solicitat mutarea cadavrului a omis să-și anunțe și celelalte rude cu drepturi asupra locului de veci, astfel ajungându-se la situația de a fi alertată poliția și de a ”plimba” corpul mumificat între cimitir și Serviciul de Medicină Legală.

Ancheta este în desfășurare.

Sursă foto stiridebuzau.ro.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.