fbpx

Casa de Pensii Buzău a primit fonduri pentru reorganizarea arhivelor

Casa de Pensii Buzău a primit fonduri pentru reorganizarea arhivelor

Image
Image

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, vineri, că 24 de case județene de pensii au solicitat și le-au fost aprobate fonduri pentru amenajarea spațiilor arhivelor, inclusiv pentru achiziționarea de servicii de arhivare.

Suma totală aprobată este de 1,2 milioane de lei, a precizat ministrul, menționând că în unele instituții "a fost efectiv nevoie să se dea cu mătura și să se pună dosarele în ordine. Ce înțelegem de aici? Probleme de bază din sistem (lucruri simple) au fost lăsate nerezolvate de prea mulți ani de zile. Întrebați pe cei care vă cer să le acordați încrederea ce au rezolvat concret și când încep să vă vorbească de viziuni, planuri, proiecte să vă aduceți aminte că România are nevoie de rezolvarea problemelor de bază. Trebuie să fim serioși în legătură cu cele mai elementare obligații".

Printre casele de pensii care au beneficiat de sume în acest scop se numără și cea de la Buzău. "Cele mai mari sume pentru punerea la punct a arhivelor au mers către Satu Mare (pentru reparații acoperiș spațiu arhivă), București (pentru plata chirii spații arhivă), Argeș (pentru stingătoare, rafturi și servicii de ignifugare), Buzău (reparații instalație electrică), Ilfov (servicii de arhivare și plata chirii spații arhivă). Mă aștept ca aceste arhive să fie, de departe, mai bine organizate. Vreau neapărat să păstrăm în siguranță documentele care atestă o viață întreagă muncită. Aceste lucruri - la a căror punere la punct nu renunț - înseamnă, pentru mine, respect pentru pensionari. Faptul că aceste lucruri puse la punct vor rămâne după terminarea mandatului meu, îmi dă o mare satisfacție. Se va lucra mai bine în administrație oferind serviciile cerute de oameni", a subliniat ministrul.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.