fbpx

Centru de zi pentru persoanele cu dizabilități, într-un fost punct termic din Buzău

Centru de zi pentru persoanele cu dizabilități, într-un fost punct termic din Buzău

Image
Image

Un centru de zi pentru persoane adulte cu handicap a fost inaugurat, recent, la Buzău. Amenajat într-un fost punct termic, acesta se dorește a fi un loc în care persoanele cu nevoi speciale să poată socializa, să-și petreacă timpul liber, dar totodată să beneficieze și de recuperare psihomotorie. Proiectul aparține ASCHF-R Buzău.

Centrul de zi a fost amenajat în fostul punct termic 20, de pe str.  Cuza Vodă, de Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic (ASCHF-R)–filiala Buzău și Direcția de Asistență Socială (DAS), cu sprijinul Primăriei Buzău. Aici vor fi organizate activități creative și recreative, dar persoanele cu dizabilități vor beneficia și de de kinetoterapie, ergoterapie și proiecte de dezvoltare personală.

“Primăria Municipiului Buzău a deschis, la solicitarea Asociației de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic (ASCHF-R) - filiala Buzău, condusă de doamna Filofteia Neagu, Centrul de Zi pentru persoane adulte cu dizabilități, numit BonOm.

Într-un punct termic, în centrul orașului, s-a amenajat o locație modernă unde persoanele adulte cu dizabilități vor beneficia de kinetoterapie, ergoterapie și dezvoltare personală.

Administrarea acestui centru se va face de către Direcția de Asistență Socială, condusă de doamna director Gabriela Antonescu, cu personal calificat.

De asemenea, aici se vor desfășura multe activități recreative, organizate în colaborare cu mediul ONG”, a declarat primarul municipiului, Constantin Toma.

Centrul va avea șase angajați, iar capacitatea sa este de 25 de persoane.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.