Cinci persoane întoarse din China, izolate la domiciliu și monitorizate de medicii de la DSP Buzău

Cinci persoane întoarse din China, izolate la domiciliu și monitorizate de medicii de la DSP Buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

La Direcția de Sănătate Publică Buzău au ajuns cinci fișe de sosiri în aeroportul Otopeni ale unor adulți care au călătorit recent în China.

Patru persoane fuseseră detașate cu serviciul în China, iar o tânără a fost la studii. Niciunul nu a ajuns însă în regiunile lovite de epidemie, dar vor fi monitorizați timp de 14 zile, cât este perioada de incubație a virusului.

Toți cei cinci buzoieni se simt bine, nu au simptome specifice infecției cu coronavirus, fiind izolați la domiciliu, conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătății.

”Medicul Carmen Scântei discută personal cu ei, îi întreabă dacă au febră, care le este starea generală. Nu au voie să părăsească locuințele timp de 14 zile de la începerea monitorizării. Ei sunt foarte bine acum”, declară Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău, pentru stiridebuzau.ro.

În cazul în care observă că au febră, tușesc sau au dificultăți de respirație, sunt obligați să anunțe DSP, pentru a fi preluați de ambulanțe și transportați la Institutul Matei Balș din București.

Sursă foto buzaumedia.ro.

Image
Image