CNI a dispus începerea lucrărilor la prima sală de sport pentru persoanele cu dizabilități

CNI a dispus începerea lucrărilor la prima sală de sport pentru persoanele cu dizabilități
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

La Buzău începe construirea primei săli de sport din România pentru persoanele cu dizabilități, un proiect derulat prin Compania Națională de Investiții.

CNI a dat ordinul de începere a lucrărilor la acest obiectiv din Buzău, care implică o investiție de aproximativ 13 milioane de lei și este realizat la inițiativa Consiliului Județean, cu fonduri de la Guvern.

"Termenul pentru construirea și dotarea sălii este de 12 luni. Aceasta va fi unică în țară prin dotările de care va beneficia și va deservi Buzăul, dar și județele limitrofe. Pentru persoanele cu dizabilități, și în special pentru cei cu deficiențe de vedere, nevoia de integrare, de a avea șanse egale la o educație fizică, spirituală și competițională este cu atât mai mare", a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Sala, prima de acest fel din România, va fi construită pe un teren de 4.600 de metri pătrați, din curtea Liceului pentru Deficienţi de Vedere, pus la dispoziție de Consiliul Județean. Obiectivul va avea o capacitate de 135 de locuri.

 

 

Image