fbpx

Colegiul "B. P. Hasdeu" din Buzău, în topul național al liceelor cu cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat

Colegiul "B. P. Hasdeu" din Buzău, în topul național al liceelor cu cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat

Image
Image

Colegiul Național "B. P. Hasdeu" din Buzău a avut, în ultimii șapte ani, la Bacalaureat, 17 medii de 10, fiind în primele zece locuri, la nivel național, din acest punct de vedere.

Recordul din 2018, când cinci absolvenți ai colegiului au avut 10 pe line la Bac, a fost doborât anul acesta, performanța fiind reușită de șase candidați de aici, conform rezultatelor finale ale examenului. Trei dintre ei au obținut rezultatul în urma contestațiilor depuse, care le-au adus în plus între 0,3 și 0,95 de puncte la notele de la Limba și literatura română.

Promoția curentă a colegiului a dat nouășase absolvenți cu media 10, din totalul de nouă care au reușit această performanță, în județ. Ceilalți trei provin de la C. N. "Al. Vlahuță" Rm. Sărat (2) și de la Liceul Teoretic Pogoanele.

După contestații, județul a avut o promovabilitate de 68%, față de 74,46%, în anul 2019. În termenul prevăzut de calendarul aprobat la nivelul Ministerului Educației, în Buzău au fost depuse 1.087 de cereri de recorectare a lucrărilor, din care 483 la limba și literatura română, 305 la proba obligatorie a profilului, iar 298 la proba la alegere a profilului și specializării. Aproape 900 de note au fost modificate, în majoritatea cazurilor în favoarea candidatului.

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.