fbpx

Comisiile stabilite de Prefectura Buzău evaluează, pe teren, efectele secetei

Comisiile stabilite de Prefectura Buzău evaluează, pe teren, efectele secetei

Image
Image

Săptămâna trecută, la nivelul prefecturii Buzău a fost emis un ordin pentru constituirea comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole afectate de seceta pedologică.

Într-o informare transmisă presei, Prefectura arată că reprezentanți ai Agenţiei de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Direcției Agricole și autorități publice locale formează comisiile care au început, deja, deplasările în teritoriu, pentru a constata pagubele suferite de fermierii din județ din cauza lipsei de precipitații din acest an. Primele constatări se vor face la culturile de floarea soarelui din localitățile în care au fost primite notificări din partea agricultorilor.

Instituția amintită a mai anunțat că deținătorii de terenuri agricole ale căror suprafețe au fost afectate în proporție de peste 30% mai pot depune, până la data de 1 septembrie 2020, înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază teritorială se află terenul. "În baza înștiințărilor, Comitetul Local pentru Situații de Urgență va întocmi un raport operativ cu pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, ce va fi transmis către Centrul operațional din cadrul ISU și către Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice din județ. După ce se vor finaliza inspecțiile din teren, reprezentanții Direcției Agricole vor întocmi un raport centralizator privind calamitățile generate de seceta pedologică, care va fi transmis către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în vederea promovării și finanțării acțiunilor și măsurilor urgente de intervenție în vederea înlăturării efectelor fenomenului de secetă pedologică la culturile agricole", au comunicat reprezentanții Prefecturii.

Pompierii, în sprijinul gospodarilor din județ

Săptămâna trecută, autoritățile din comuna Scorțoasa au apelat la ajutorul pompierilor, pentru a face rost de apa necesară în gospodăriile oamenilor. "La solicitarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Scorțoasa, pe fondul secetei prelungite din această perioadă, în cursul zilelor de 26 și 27.08.2020, I.S.U. Buzău execută misiuni de transport apă, aceasta fiind o necesitate pentru adăpatul animalelor. Apa transportată, în cantitate totală de 45.000 litri, va ajunge în bazinele de stocare din satele Scorțoasa, Gura Văii, Beciu și Deleni. În funcție de necesități, misiunea va continua",  a comunicat ISU Buzău.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.