fbpx

Concediere colectivă la Nehoiu. 200 de oameni rămân pe drumuri

Concediere colectivă la Nehoiu. 200 de oameni rămân pe drumuri

Image
Image

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Buzău, Ionel Tociu, anunţă cea mai mare concediere colectivă operată de o firmă din acest judeţ. Este vorba despre fabrica de mobilă de la Nehoiu, care a înştiinţat AJFOM că urmează să dea afară peste 200 de oameni, cel mai probabil până în cea de-a doua parte a lunii septembrie.

Concedierile vin după ce firma de mobilă, care era cel mai mare angajator din nordul Buzăului, a pierdut comenzile cu doi retaileri de mobilă importanţi pe piaţa din România.

"Este prima concediere colectivă ce va fi efectuată în judeţul Buzău, cu un număr aşa de mare de persoane, peste 200.  Este vorba despre fabrica de mobilă de la Nehoiu, ne-au făcut înştiinţarea că urmează procedura de concediere colectivă. Probabil, undeva în a doua parte a lunii septembrie, se va trece efectiv la concediere", a declarat directorul AJOFM Buzau, Ionel Tociu potrivit news.ro.

Conform sursei citate, în zona de nord a judeţului Buzău, nu sunt locuri de muncă pentru cei care vor rămâne fără slujbă, cel mai probabil ei urmând a-şi găsi de lucru în judeţele vecine Covasna sau Braşov, pentru că distanţa până în municipiul Buzău unde sunt concentrate locurile de muncă, e foarte mare.
La finele lunii iulie, judeţul Buzău avea o rată a şomajului de 5.55 la sută, având 9521 de şomeri în evidenţe, dintre care indemnizaţi sunt circa 1450.

 

Sursă foto http://cjbuzau.ro.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.