Concurs inedit organizat la Buzău, cu prilejul evenimentului "Noaptea cercetătorilor europeni"

Concurs inedit organizat la Buzău, cu prilejul evenimentului "Noaptea cercetătorilor europeni"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Muzeul Județean Buzău va marca anul acesta într-un mode original evenimentul internațional "Noaptea cercetătorilor europeni". Ținând cont de restricțiile în vigoare, echipa instituției a propus, pentru ediția din 2020, concursul “Fii cercetător la tine acasă!”.

Evenimentul se adresează elevilor din județul Buzău și se desfășoară pe trei categorii de vârstă: A -  pentru elevii din învățământul primar; B - pentru elevii de gimnaziu; C - pentru liceeni.

"Fiecare participant trebuie să ne împărtășească, într-o filmare de 1-2 minute, făcută acasă, cum își urmează pasiunea pentru un anumit subiect din domeniile: fizică, chimie, biologie, astronomie, artă", au explicat organizatorii.

Filmările pot fi trimise până pe 25 noiembrie 2020, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., urmând să fie analizate de un juriu care le va alege pe cele nouă ce merită premiate. Criteriile? "Acelea care sunt cele mai originale, cele mai amuzante, cele care dovedesc ca statul acasă nu împiedică mințile curioase să caute, să cerceteze, să fie active" vor fi înregistrările declarate câștigătoare.

Premianții cor fi anunțați vineri, pe 27 noiembrie.

“Noaptea Cercetătorilor Europeni” este un proiect inițiat de Comisia de Cercetare a Uniunii Europene în 2005, care se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să promoveze știința și cercetătorii în rândurile publicului larg. Rezultatul dorit pe termen lung este de a atrage noua generație către munca de cercetare și cariera în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene, și de a crește recunoașterea publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.

 

 

Image