Image

Conducerea CJ Buzău dă asigurări că va găsi resurse pentru a continua proiectele finanțate prin PNDL

Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Într-o conferință de presă derulată săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a dat asigurări că administrația județeană va găsi soluții pentru a continua toate proiectele începute prin PNDL.

Declarația a venit ca reacție la informarea prin care Ministerul Dezvoltării anunța autoritățile din teritoriu că angajamentele bugetare s-au epuizat şi că trebuie fie să sisteze lucrările, fie să identifice surse proprii de finanțare.

“Ministerul Dezvoltării a transmis tuturor UAT-urilor o adresă de informare, conform căreia angajamentele bugetare au fost finalizate, iar beneficiarii trebuie să susțină din fonduri proprii continuarea lucrărilor sau să le sisteze. Este o abordare complet eronată, care nu face decât să oprească sau să încetinească ritmul de execuție a unor proiecte foarte importante pentru comunitate. Împreună cu aparatul de specialitate, am identificat soluțiile și vom continua toate proiectele Consiliului Județean Buzău finanțate prin PNDL. Dar trag un semnal de alarmă că astfel de adrese ale Ministerului Dezvoltării denotă faptul că interesul cetățeanului nu primează în Guvernul României, iar prioritățile de dezvoltare ale țării noastre nu sunt înțelese și respectate”, a declarant președintele CJ Buzău.

Risc de faliment pentru constructori, în cazul sistării lucrărilor

“Probabil că din grabă sau din alte motive a fost trimisă aşa în orb şi s-au creat probleme, atât noi, cei din administraţie, dar mai ales în rândul constructorilor care au venit şi au început să întrebe ce se va face. Este şi greu în situaţia asta,că dacă nu îi dai banii 2-3 luni îl poţi băga în faliment, iar lucrări de mare complexitate se sistează şi este dificil să le conservi. Eu zic că ar trebui mai mare aplecare şi atenţie  în decizia de guvernare pentru ca aceste lucruri pot afecta sute de mii sau milioane de cetăţeni şi chiar, în unele şantiere, siguranţa naţională, pentru că sunt lucrări la munte, pe anumite drumuri sau poduri şi cu ploile astea, dacă nu se iau măsurile astea minime, rişti să se întâmple lucruri care să necesite costuri mult mai mari”, a avertizat acesta.

 

Image
Image