fbpx

Consumul de energie electrică pentru iluminat public redus la jumătate, în Buzău

Consumul de energie electrică pentru iluminat public redus la jumătate, în Buzău

Image
Image

La nivelul municipiului Buzău s-a dat startul intervențiilor în cadrul proiectului de eficientizare a iluminatului public. Primarul Constantin Toma spune că, la finalul lucrărilor, consumul de energie electrică va fi mai mic cu cel puțin 50%.

“A început derularea unui alt proiect «luminos» pentru Buzău!

Este vorba de înlocuirea tuturor lămpilor de iluminat stradal clasice, cu lămpi cu led-uri, ceea ce va face din Buzău un oraș și mai bine luminat pe timp de noapte, dar și mai prietenos cu mediu. Acest proiect l-am început cu Bulevardul Unirii și-l vom continua pe toate străzile orașului.

Odată cu finalizarea acestui proiect, până la jumătatea anului viitor, ne așteptăm să avem și o reducere a consumului de energie electrică de cel puțin 50%.

În același timp, acest proiect mai cuprinde și înlocuiri și extinderi de rețele electrice sau înlocuiri de stâlp”, a declarat Constantin Toma.

În primăvara acestui an, Consiliul Local Buzău a aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului “Modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Buzău”, o investiție cu o valoare totală de 52.983.644 de lei, inclusive TVA, cu o durată de implementare de 29 de luni. Proiectul implică instalarea a 6.275 de corpuri de iluminat și puncta luminoase controlate prin telegestiune, montarea a 1.201 stâlpi, instalarea a 20 de sisteme management kit fotovoltaic și a 360 de dale fotovoltaice.

Datele tehnice prezentate în cadrul proiectului arătau că, în prezent, consumul de energie electrică este de 2,733 milioane de kWh/an, iar în urma intervențiilor acesta va fi redus cu cel puțin 1,161 kWh/an, deși numărul aparatelor de iluminat va crește cu 29%.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.