fbpx

Contabila unei primării din Buzău, arestată preventiv pentru delapidare

Contabila unei primării din Buzău, arestată preventiv pentru delapidare

Image
Image

Contabila unei primării din județul Buzău a fost reținută, iar ulterior arestată preventiv, într-un dosar în care este cercetată pentru delapidare și fals intelectual. În doi ani, aceasta ar fi produs instituției la care lucra un prejudiciu de aproape 250.000 de lei.

Femeia de 48 de ani a fost reținută după o percheziție derulată joi, la domiciliul acesteia, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, buzoianca şi-ar fi însuşit 245.524 de lei din bugetul unităţii administrativ-teritoriale în cadrul căreia era angajată.

Activitatea infracţională a presupus efectuarea unor plăţi în conturile personale sub diverse titluri (prestări servicii, cotizaţie sindicat, restituiri garanţii materiale, plata concediului de odihnă neefectuat sau alte titluri), dar şi alimentarea cu combustibil a autovehiculelor folosite de membrii familiei, prin folosirea fără drept a cardului de carburant remis de furnizor unităţii administrativ-teritoriale.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri”, a anunțat IJP Buzău.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Între timp, femeia, contabilă la Primăria Padina, a fost prezentată instanței, care vineri a emis pe numele acesteia mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Hotărârea Judecătoriei Pogoanele nu este definitivă și a fost deja contestată de inculpată.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.