Controale în tot județul Buzău, privind calitatea aerului și gestiunea deșeurilor

Controale în tot județul Buzău, privind calitatea aerului și gestiunea deșeurilor
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Începând din această lună, pe raza județului Buzău au loc ample controale conform tematicii dispuse de Comisariatului General al Gărzii de Mediu. Verificările sunt efectuate de Garda de Mediu Buzău, Poliția Locală Buzău și reprezentanți ai administrațiilor locale din județ, ele vizând calitatea aerului și gestiunea deșeurilor      

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a anunțat că acțiunea își propune să identifice depozitele necontrolate de deșeuri și “descurajarea fenomenului de abandonare a deșeurilor, prin aplicarea de sancțiuni contravenționale, inclusiv confiscarea mijloacelor de transport deșeuri, și identificarea principalelor surse de poluare a aerului, precum ;i diminuarea efectelor acestora”.

Legislația în vigoare prevede că amenzile pentru abandonarea deșeurilor în alte locuri decât cele permise variază între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice acestea pornesc de la 20.000 de lei și pot ajunge până la 40.000 de lei.

În ceea ce privește efectuarea transportului deșeurilor, operatorul riscă amenzi cuprinse între 15.000 și 30.000 de lei, precum și confiscarea mijlocului de transport utilizat.

Autoritățile spun că vor prezenta, lunar, bilanțul acțiunilor tematice derulate pe raza județului.

Sursa foto: arhivă Garda de Mediu Buzău

 

 

Image