fbpx

Copilul din Buzău infectat cu Covid, care a ajuns la Terapie Intensivă, a fost externat

Copilul din Buzău infectat cu Covid, care a ajuns la Terapie Intensivă, a fost externat

Image
Image

Primul copil infectat cu coronavirus care a ajuns la terapie intensivă a fost externat din spital, cu o stare de sănătate bună, dar are nevoie de recuperare, spun medicii de la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu". Potrivit acestora, copilul internat pe 12 septembrie a fost în stare gravă, suferind de o boală rară, care a venit  pe fondul infecţiei cu noul coronavirus, iar organismul lui a reacţionat exagerat, spun medicii, pentru a se apăra, notează româniatv.net. Practic, băiețelul de 9 ani avea toate organele inflamate.

"Suntem foarte bucuroși că s-a externat, se simte bine şi suntem foarte bucuroși că mergem acasă la fetița pe care o mai avem și ne așteaptă. Le mulțumim cadrelor medicale care s-au implicat și au dat dovadă de profesionalism. Copilul se externează vindecat, dar îi trebuie terapie de recuperare, gimnastică respiratorie, ca să prevenim eventuale complicații la distanță", a declarat tatăl băiatului, pentru sursa citată.

"În această perioadă mama lui a stat permanent cu el. E dramatic ca părinte să treci prin asemenea experiență, dar cu toții am fost alături de ea. Peste această pandemie nu putem trece decât ca o echipă. Copilul s-a comportat exemplar, a fost ascultător și părinții și medicii i-au indus această stare", a declarat Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului Gomoiu, citat de România TV.

Sursa foto: b365.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.