fbpx

Cultivatorii de usturoi, primii beneficiari ai ajutorului de minimis

Image
Image

48 de producători de usturoi din judeţul Buzău, cu o suprafaţă de peste 90 de hectare, s-au înscris în Programul de susţinere a producţiei de usturoi, ocupând primul loc în ţară, a anunţat luni Biroul de presă al Direcţiei Agricole Judeţene Buzău. Valoarea sprijinului financiar a acestui nou program este de 13.950 de lei la hectar, contravaloarea în lei a 3.000 de euro.

“După succesul Programului de sprijin pentru tomatele cultivate în sere şi solarii, aflat în al treilea an de implementare, unde s-au înscris în acest an 665 de producători, un alt program se adresează cultivatorilor de usturoi. Sunt deja 48 de solicitări, cu o suprafaţă totală de 93,89 hectare, majoritatea din zona Râmnicu Sărat, cunoscută în întreaga ţară, ceea ce situează judeţul Buzău pe primul loc în ţară”, a declarat directorul DAJ Buzău, Cosmin Florea, potrivit AGERPRES.

Potrivit asursei citate, Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, cercetător la Staţiunea legumicolă Buzău, unul din iniţiatorii acestui program, a afirmat că “la staţiunea de cercetare din Buzău s-au creat primele două soiuri autohtone, Benone şi Râmniceanu, în curs de omologare, dar lucrăm la alte soiuri, inclusiv la celebrul usturoi negru, atât de căutat de gastronomia din întreaga lume”.

Sursă foto Agrointeligența.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.