fbpx

Curtea de Apel Ploiești a pronunțat prima condamnare definitivă pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Curtea de Apel Ploiești a pronunțat prima condamnare definitivă pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Image
Image

Un buzoian de 36 de ani, din Greabănu, este primul român condamnat definitiv pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Hotărârea a fost pronunțată de Curtea de Apel Ploiești.

În luna aprilie anul trecut, buzoianul, care suferă de un handicap psihic, fiind un fost rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională  de la Râmnicu Sărat, a fost internat la Spitalul Județean Buzău pentru că tușea. El a fost plasat în unul dintre containerele secției Boli Infecțioase, dar a doua zi a fugit din spital, înainte de a afla rezultatul testului pentru Covid. La scurtă vreme a fost prins de polițiștii de la Transporturi Feroviare și reinternat. Testul a arătat că nu era infectat cu SARS-CoV-2, pacientul având de fapt TBC, dar, pentru că a fugit din spital înainte de aflarea rezultatului, pe numele său a fost întocmit dosarul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cauza a fost trimisă în instanță, iar Judecătoria Buzău s-a pronunțat pe 10 decembrie, când l-a condamnat pe buzoian la un an de închisoare cu executare. A fost prima sentință dată în România într-un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Curtea de Apel a menținut sentința

Pe 28 iulie, Curtea de Apel Ploiești a judecat și respins apelul declarat de inculpat, hotărând că decizia instanței inferioare trebuie menținută.

Noua hotărâre este definitivă.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.