De ce avea polițista din Buzău arma acasă?

De ce avea polițista din Buzău arma acasă?
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Aceasta este întrebarea care a apărut după tragedia petrecută ieri, când polițista Cecilia Chiriță și-a pierdut viața. Răspunsul se găsește chiar în regulamentul privind deținerea, portul și folosirea armelor de foc de către perosnalul operativ al M.A.I. 

După ce polițista Cecilia Chiriță și-a luat viața împușcându-se cu arma de serviciu, mulți s-au întrebat de ce femeia avea pistolul asupra ei, câtă vreme nu se afla în tură. Acestei întrebări i-au oferit răspuns reprezentanții IPJ Buzău, care au precizat că polițiștii din mediul rural nu sunt obligați să predea arma la ieșirea din tură, ei având obligația de a o păstra acasă, în condiții de siguranță.

Din spusele oficialilor IPJ, polițiștii care activează la secțiile din mediul rural își păstrează armele acasă, într-un seif special, cu două tipuri de încuietori. Potrivit reporterbuzoian.ro, aceste prevederi sunt menționate într-un regulament apărut în anul 2004, care vizează modul în care oamenii legii pot păstra și folsi armele de foc și munițiile. Multă vreme, regulamentul de ordine interioară a fost clasificat, însă de câțiva ani a fost declasificat și dat publicității.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursă foto reporterbuzoian.ro.

Image