fbpx

De două ori mai mulți copii în clase de inspirație finlandeză, la Buzău

De două ori mai mulți copii în clase de inspirație finlandeză, la Buzău

Image
Image

Anul școlar care a început înseamnă, la nivelul municipiului Buzău, extinderea proiectelor educaționale lansate anterior.

Primarul Constantin Toma a anunțat, cu prilejul începerii cursurilor, că este extins sistemul finlandez, iar mii de copii din unitățile de învățământ ale municipiului au beneficiat de sprijin în pregătirea pentru noul an școlar.

“Doar în 2022, am finalizat în premieră națională, primul an de implementare a claselor de inspirație finlandeză pentru 2000 de copii, urmând ca acum ajungem la 4000 de elevi ce vor beneficia de cel mai eficient sistem de educație din lume.

5378 de elevi de la clasa «0» până la clasa a IV-a vor beneficia fiecare, gratuit, de un ghiozdan echipat complet cu toate rechizitele.

La începutul vacanței de vară, fiecare elev buzoian a primit gratuit câte patru cărți și un jurnal de lectură, adică pese 100.000 de cărți, pentru că suntem foarte motivați să încurajăm lectura, iar toată vara s-a desfășurat cu mii de elevi, în parcurile buzoiene, proiectul «Școala din Parc»”, a declarat edilul.

Acesta a anunțat că va continua colaborarea între municipalitate, conducerile unităților de învățământ și Inspectoratul Școlar Județean, pentru găsirea de “proiecte ce pot fi finanțate din fonduri europene și alte surse atrase”.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.