fbpx

Dosarul buzoienilor care și-au ajutat prietenul să-și incendieze fosta iubită a ajuns în instanță. Doi tineri sunt judecați pentru complicitate la omor calificat prin cruzimi

Dosarul buzoienilor care și-au ajutat prietenul să-și incendieze fosta iubită a ajuns în instanță. Doi tineri sunt judecați pentru complicitate la omor calificat prin cruzimi

Image
Image

Doi tineri din Buzău au fost trimiși în judecată de procurori, la începutul lunii martie, ei fiind acuzați de complicitate la omor calificat prin cruzimi. Aceștia riscă între 15 și 25 de ani de închisoare după ce i-ar fi furnizat unui amic benzina cu care acesta și-a ucis fosta iubită, căreia i-a dat foc.

Crima a avut loc pe 23 februarie 2019. În aceeași zi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău anunțau că au început urmărirea penală față de fostul iubit al victimei, o tânără de 22 de ani care a murit arsă de vie. „În sarcina acestuia s-a reținut că în dimineața zilei de 23.02.2019, a mers în apartamentul victimei N.V., asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi a dat foc cu o brichetă, determinând izbucnirea unui incendiu ce a avut drept consecință decesul victimei, care a fost găsită de către lucrătorii I.S.U. Buzău decedată, cadavrul prezentând urme de ardere și carbonizare. Din actul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința unor arsuri grad. II-IV, pe 100% din suprafața corporală, precum și a intoxicației acute cu monoxid de carbon. Leziunile traumatice – arsuri grad II-IV – s-au putut produce prin expunere la flacără și au legătură de cauzalitate directă cu decesul”, spuneau anchetatorii care menționau și că individul era singura persoană cercetată pentru uciderea fetei.

În octombrie anul trecut, tânărul a fost condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare, pentru omor calificat și distrugere, după ce Curtea de Apel Ploiești a menținut sentința pronunțată de Tribunalul Buzău, respingând atât apelul formulat de inculpat, cât și cel declarat de părinții victimei.

Pe 5 martie, în legătură cu cele petrecute pe 23 februarie 2019, procurorii au înaintat Tribunalului un nou dosar. Acesta îi vizează pe prietenii tânărului condamnat. Doi bărbați sunt acuzați de complicitate la omor prin cruzimi. Un adolescent, martor la crimă, le-ar fi povestit anchetatorilor cum ucigașul le-ar fi cerut telefonic celor doi să îi aducă benzina, cu scopul de a-și incendia fosta iubită, dar și că aceștia nu au intervenit pentru a-i sări fetei în ajutor. Unul dintre ei ar fi asistat chiar la toată scena, refugiindu-se în baie, alături de iubita criminalului și adolescentul care a descris tot coșmarul, în momentul în care apartamentul s-a umplut de fum.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.