DSP Buzău cere înființarea de centre pentru asigurarea permanenței în asistența medicală

centru permanență Buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Direcția Județeană de Sănătate Publică Buzău a informat autoritățile locale din municipiu, dar și pe cele din Râmnicu Sărat, Pătârlagele, Pogoanele, Mihăilești și Pârscov, că este necesar să asigure continuitatea asistenței medicale primare pentru locuitorii lor și ai comunelor arondate.

Centrul de permanență din municipiul reședință de județ, de exemplu, ar urma să deservească și localitățile Costești, Stâlpu, Gălbișani, Țintești, Mărăcineni, Vadu pașii, Poșta Câlnău, Merei și Ulmeni.

Un proiect de hotărâre prevede un astfel de centru să fie înființat în cadrul Dispensarului medical nr. 14, de pe str. Gârlași (cartier Broșteni).

Informațiile publicate pe site-ul DSP Buzău indică faptul că în județ au fost înființate, de-a lungul vremii, în prezent, centre de permanență la Berca (pentru peste 14.000 de locuitori din Berca, Scorțoasa, Cănești, Chilii și Odăile), Vernești (pentru 14.100 de locuitori din Vernești și Tisău) și Vintilă Vodă (pentru aproape 19.000 de locuitori din Vintilă Vodă, Lopătari, Sărulești, Mânzălești, Bisoca și Berceni).

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image