fbpx

Femeia din Buzău suspectă de coronavirus a fost plasată în carantină, la Arbănași. Localnicii sunt alarmați

Femeia din Buzău suspectă de coronavirus a fost plasată în carantină, la Arbănași. Localnicii sunt alarmați

Image
Image

Femeia suspectă de coronavirus, sosită duminică din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus, cu un microbuz, a fost supusă unui set de investigații și ulterior plasată în carantină la Arbănași, comuna Berceni, într-o fostă tabără. ""După ce i s-au prelevat probe care au fost trimise la Institutul 'Matei Balş', femeia suspectă de coronavirus sosită din Italia a fost transferată, în cursul nopţii (duminică spre luni n.r.), la tabăra de la Arbănaşi, unde va sta 14 zile. În această locaţie i se asigură apă, hrană, produse de igienă şi asistenţă medicală permanentă", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Locația aleasă de autoritățile din Buzău încă de acum câteva săptămâni, pentru astfel de cazuri, a stârnit revoltă în comuna buzoiană. În frunte cu primarul, oamenii au atras atenția asupra pericolului la care sunt expuși, pe de-o parte, iar pe de altă parte asupra faptului că în tabără nu există condiții de cazare, cu atât mai puțin pentru o persoană care ar putea fi contagioasă.

Luni dimineață, pe Facebook, au început să circule și mesaje alarmante potrivit cărora nu una, ci patru persoane ar fi fost duse, noaptea, pe ascuns, la Beceni. Surprinzător, acestea sunt îndreptate împotriva primarului care a condus o adevărată campanie de convingere a autorităților județene de a alege un alt loc în care să plaseze în carantină persoane suspecte de infectare cu coronavirus: "Dragi locuitori din comuna Beceni, în ciuda eforturilor si a solicitărilor insistente ale populației la adresa domnului primar, Laurențiu Constantin, de a nu accepta găzduirea suspecților de Corona VIRUS în Tabăra Școlară Arbănași, acesta și-a dat acordul, iar in prezent se află patru persoane suspecte de acest virus, fiind aduse noaptea. (Aceștia pretinzând că nu au nimic de ascuns). Având în vedere faptul că această locație nu îndeplinește nici măcar minimul de igienă, fiind făcute vizite de către organele abilitate, se poate vedea ca suntem conduși de un om fără cuvânt. Tot ce ne rămâne de facut este să fim cât mai precauți, deși suntem foarte expuși!!!!"

Ținând cont de tensiunile deja existente la Beceni, pe marginea acestui subiect, reprezentanții Prefecturii au anunțat că în zonă acţionează și un echipaj de jandarmi, dar până acum nu au fost semnalate proteste ale sătenilor.

Pacienta dusă la Arbănași este o femeie de 52 de ani, din comuna Largu. Aceasta a anunțat duminică, la 112, că pe drumul din Lombardia spre România a aflat că una dintre persoanele cu care lucra în Italia a fost internată cu o formă de gripă.

Buzoianca a fost preluată din stația de autobuz a unui supermarket de la marginea municipiului Buzăului, dusă la Spitalul de Boli Infecțioase, izolată și suspusă mai multor investigații.

Ulterior, a fost transferată la Arbănași, unde va rămâne în carantină, pentru 14 zile.

 

 

Sursa foto: Facebook/ Comuna Beceni

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.