fbpx

Festivalul Internațional de Film Buzău va aniversa cinci ani de existență cu o ediție on-line

Festivalul Internațional de Film Buzău va aniversa cinci ani de existență cu o ediție on-line

Image
Image

O nouă ediție a Festivalul Internațional de Film Buzău "BUZZ" are loc în perioada 21 și 26 noiembrie și, deși vorbim despre un moment aniversar, el se va derula exclusiv on-line, din cauza restricțiilor impuse în această perioadă.

Festivalul Internaţional de Film Buzău - BUZZ este un eveniment dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Culturall, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei. "Filmele difuzate în cadrul festivalului vor putea fi urmărite prin intermediul platformei Vimeo (www.vimeo.com). Cinefilii sunt invitaţi să se bucure de filme româneşti şi europene pe toate gusturile, având în fiecare zi la dispoziţie minimum patru producții care vor putea fi urmărite timp de 24 de ore pe platforma Vimeo (cu excepţia filmelor din competiţie, care vor fi disponibile timp de 48h), link-urile de vizionare fiind disponibile pe pagina de Facebook BUZZ IFF, dar şi pe site-ul buzz-iff.com. Toate titlurile vor putea fi urmărite gratuit", au anunțat organizatorii.

Printre producțiile incluse în programul festivalului se numără "Acasă", documentarul atât de apreciat regizat de Radu Ciorniciuc, despre povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcăreşti - şi a devenit primul parc natural urban din România.

Secţiunea necompetiţională BUZZ Women, dedicată filmelor realizate de femei, va include producția "Creativ",  povestea grupului muzical de jazz de avangardă fondat de pianistul Harry Tavitian, și drama "Copilul Problemă" ("System Crasher"), în regia Norei Fingscheidt, câştigător al Ursului de Argint la Festivalul de Film de la Berlin şi propunerea Germaniei la Premiile Oscar în 2019.

Organizatorii nu au uitat nici de micii spectatori, care au  secțiune BUZZ dedicată lor. Anul acesta, ei vor putea vedea "Ziua Ciocolatei" și documentarul "Cât de mare e Galaxia?".

Ediția din acest an va avea patru categorii competiţionale: lungmetraj ficţiune, film documentar, scurtmetraj şi film studenţesc.

"Este un an atipic, care ne-a îndepărtat, din păcate, de cultură şi de film, aşa cum eram obişnuiţi să îl experimentăm, în sala de cinema. Dar echipa BUZZ a căutat cele mai bune moduri de a continua, onl-ine, festivalul devenit deja tradiţional în Buzău. Sperăm să avem cât mai mulţi spectatori alături de noi la proiecţiile virtuale", a transmis echipa Festivalului Internaţional de Film Buzău.

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.