Finanțare de 300 de milioane de euro pentru infrastructura de apă și canalizare din județul Buzău

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Administrația locală din Buzău a anunțat semnarea unui contract de aproximativ 300 de milioane de euro, cu Guvernul României, de către Compania de Apă Buzău, un sfert din sumă urmând să fie utilizată numai pentru investiții la nivelul municipiului.

Compania de Apă Buzău, în care municipalitatea are capital majoritar, a reușit să atragă aproape 300 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județ.

"Directorul general al Companiei de Apă Buzău a semnat cu Guvernul României contractul de circa 300 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Buzău din care 75 de milioane de euro vor fi utilizați numai pentru infrastructura din municipiul Buzău", a anunțat, la finalul lunii decembrie, primarul Constantin Toma.

Pe parcursul anului trecut, potrivit edilului, investițiile companiei s-au ridicat la un milion de euro. Fondurile s-au regăsit, printre altele, în înlocuirea rețelelor de azbociment și oțel pe 23 de străzi, punerea în funcțiune a  șapte de filtrare a apei în cele mai vulnerabile zone din Buzău, punerea în funcțiune a patru grupuri de pompare moderne care să permită comanda la distanță și monitorizarea tuturor parametrilor sau suplimentarea aportului de debit de apă potabilă de la sursa Crâng, prin punerea în funcțiune al celui de-al doilea fir de transport apă, care să acopere necesarul cartierelor Micro XIV și Titulescu.

 

 

Image