fbpx

Finanțare din Europa! Buzăul, primul “Oraș al Viitorului” din afara Germaniei

Finanțare din Europa! Buzăul, primul “Oraș al Viitorului” din afara Germaniei

Image
Image

Municipiul Buzău stabilește o nouă premieră pe plan european. După ce, recent, a învins Parisul, în competiția pentru titlul de ,,Cel mai bun brand de oraș din Europa", în cadrul galei Galei “Transform Awards”, de la Londra, va deveni primul “Oraș al Viitorului” din afara Germaniei, urmând să primească sprijin din partea Guvernului de la Berlin.

Proiectul derulat de Primăria Buzău va primi finanțare de anul viitor. Este vorba despre o colaborare între municipiul din România și Ministerul german al Mediului, la acest proiect de dezvoltare care de altfel a fost inclus în planul de dezvoltare al municipiului Buzău, adoptat în 2017, alături de alte proiecte inedite și ambițioase, precum ”Înființarea Băncii Naționale de Resurse Genetice Vegetale” și ”Buzău, oraș circular”. Acesta din urmă a fost selectat din 300 de inițiative transmise în cadrul programului derulat sub patronajul Ministerului Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania. ,,Proiectul de la Buzău este istoric!", au spus oficialitățile germane, cu privire la propunerea municipiului.

Buzăul, oraș circular

“Pe 11 februarie 2021 a avut loc întâlnirea dintre Excelența Sa Cord Meier - Klodt, ambasadorul Germaniei la București, domnul Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno - Germană și doamna Armida Hemeling, din partea companiei Goduni Germania, coordonatorul general al proiectului guvernamental «Smart, Green, Circular Buzău» sub patronajul Ministerului Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare din Germania. Din partea Primăriei Municipiului Buzău au participat Constantin Toma, primar, Oana Matache, viceprimar, Ileana Bănucu, director tehnic și inginerul Andrei Bălan, consilier al primarului. Am avut onoarea deosebită să aflăm că Ministerul Federal al Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare a ales proiectul Buzăului, din 300 de proiecte pentru ca, în premieră națională, orașul nostru să devină un oraș model al viitorului, ecologic, inteligent și circular. Ministerul Mediului, Protecției Climatice și Siguranței Nucleare a aprobat finanțarea și susținerea acestui proiect concret prin intermediul inițiativei pentru implementarea tehnologiilor de mediu. În vederea finanțării măsurilor și instalațiilor necesare în următoarea fază de proiect, se va concepe un mix de finanțare din fonduri naționale germane, locale și ale Uniunii Europene în colaborare cu părțile implicate”, declara, în luna februarie, primarul Constantin Toma.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.