În această săptămână, buzoienii își pot plăti cumpărăturile cu... PET-uri

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Municipiul Buzău s-a alăturat Capitalei și orașelor Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Oradea în cadrul campaniei "Plata cu PET-ul", care se derulează până pe 17 noiembrie.

Primăria Buzău a anunțat, săptămâna trecută, că derulează experimentul în perioada 8-17 noiembrie, la Carrefour Buzău, în parteneriat cu  Grupul Carrefour, SC RER SUD SA şi Green Resources Management, organizaţia care implementează răspunderea extinsă a producătorilor.

"În cadrul acestui proiect, persoanele care ajung la Carrefour în perioada 08-17 noiembrie cu un PET, vor primi la schimb un fruct sau o legumă. Prin acest program ne dorim să îi facem conştienţi pe cetăţenii municipiului Buzău, de faptul că PET-ul are valoare şi numai prin colectare separată putem asigura curăţenia oraşului în care trăim. De asemenea această iniţiativă este o modalitate de implicare concretă în colectarea separată a deşeurilor, contribuind astfel la reducerea cantităţilor de deşeuri depuse la groapă, prin reorientarea PET-urilor către reciclatori. Cetăţenii care vor beneficia de acţiunea «Plata cu PET-ul» vor primi instrucţiuni privind utilizarea sacului galben destinat deşeurilor reciclabile. Totodată, împreună cu sacul galben se vor oferi informări detaliate despre celelalte tipuri de deşeuri generate în municipiu şi colectate de operatorul de servicii de salubritate. «Sacul Galben» este soluţia propusă şi aplicată de SC RER SUD SA prin intermediul căreia cetăţenii municipiului Buzău depozitează şi predau deşeurile reciclabile", au transmis reprezentanții municipalității.

Cât despre programul-pilot derulat în municipiu, în aceste zile, acesta propune transformarea plasticului în monedă, scopul campaniei fiind de a stimula consumatorii să folosească plasticul în mod inteligent, prin reducere, refolosire și reciclare. Buzăul este singurul din cele șase orașe în care municipalitatea se implică în proiect.

 

 

 

 

Image