fbpx

În Buzău sunt asigurate utilajele pentru deszăpezire plus jumătate din necesarul de carburanți și materiale antiderapante

Image
Image

Prefectul de Buzău a dat ordin pentru constituirea a șase comisii mixte de control care, în ultimele două săptămâni, au verificate bazele de deszăpezire din județ. În cursul săptămânii trecute, conducerea instituției a prezentat bilanțul verificărilor.

Comisiile, formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului Buzău, ai serviciilor deconcentrate precum și ai SDN și CJ Buzău, au verificat bazele de deszăpezire, controlând capabilitatea de intervenție a Secției de Drumuri Naționale și a Consiliului Județean Buzău pentru gestionarea situațiilor de urgență ce pot apărea pe timp de iarnă.

Prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a anunțat, la finalul săptămânii trecute, cu prilejul unei  şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, că în ultimele două săptămâni au fost verificate opt baze de pe drumurile naționale și șase de pe drumurile județene, comisiile amintite constatând că există utilajele necesare pentru intervenție, dar și jumătate din stocurile de carburanți și materiale antiderapante.

La cele opt baze de deszăpezire a Secţiei de Drumuri Naţionale Buzău au fost găsite, la momentul verificărilor, 33 utilaje de deszăpezire, 4.265 de tone antiderapant, sare şi nisip, precum şi 36 tone clorură de calciu, iar la bazele de pe drumurile județene erau 65 utilaje necesare conform contractelor, alte 14 utilaje erau așteptate să sosească, în timp ce echipajele aveau disponibile aproape 2.000 de tone de antiderapant, sare şi nisip.

La acest moment, bazele au necesarul pentru până la 20 de zile cu viscol și zăpadă.

Potrivit prefectului de Buzău, singura zonă unde ar putea apărea probleme, în cazul manifestării unui episod de iarnă, la acest moment, ar fi cea din preajma municipiului Râmnicu Sărat, unde contractul Consiliului Judeţean Buzău cu firma de deszăpezire nu este semnat încă. Prefectul i-a atenționat pe responsabilii din CJ să rezolve de urgență această problemă.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.