VIDEO Incendii pe sute de hectare, în Buzău. Două avioane Spartan C-27 trimise să stingă focul

incendii buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Aproximativ 500 de hectare sunt afectate de incendii, în Buzău. Alarma s-a dat sâmbătă, în jurul orei 13.00, iar de atunci pompierii și jandarmii se luptă în continuu cu flăcările. În această dimineață, le-au venit în ajutor și două avioane Spartan C-27.

***************************************************

UPDATE ora 13.00  - Incendiul este aproape de a fi lichidat și se acționează pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative, respectiv stingerea jarului prezent pe alocuri, la rădăcini. Sunt așteptate să sosească noi transporturi de apă, cu avioanele Spartan. Șase astfel de intervenții au avut loc deja, de azi-dimineață.

***************************************************

„În această dimineața, in jurul orei 8, pe dealul Istrița a început acțiunea de stingere pe calea aerului cu sprijinul a două aeronave Spartan C-27 din cadrul Bazei 90 Otopeni din dotarea Forțelor Aeriene Române”, a anunțat ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, în cursul nopții, incendiul la pădurea de pin din partea Breaza (50 hectare) a fost lichidat, iar în prezent de se acționează pentru lichidarea completă la ultimul focar rămas, cel de șase hectare, pădurea de pin din partea localității Pietroasele.

În aceasta dimineața s-a  efectuat schimbul de efective. La fața locului acționează în continuare 45 de subofițeri și 5 ofiteri.

Mai multe imagini cu incendiile violente de la Breaza și Pietroasele găsiți pe canalul nostru de Telegram.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!    

Sursa imagini: ISU Buzău

Sursa imagini: ISU Buzău

Image