Instituțiile de cultură din Buzău nu renunță la "Noaptea Muzeelor"

Instituțiile de cultură din Buzău nu renunță la "Noaptea Muzeelor"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Două muzee din Buzău și-au anunțat participarea la ediția din 2020 a Nopții Muzeelor, potrivit informațiilor publicate de RNMR (Rețeaua Națională a Muzeelor din România).

Evenimentul Noaptea Muzeelor 2020, amânat o dată, în primăvară, din cauza pandemiei, ar trebui să aibă loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 14 noiembrie, însă contextul epidemiologic îl pune și de această dată sub semnul întrebării. Muzeul Județean Buzău ține, însă, neapărat să-l deruleze, așa că a propus de la bun început o întâlnire on-line cu vizitatorii, deci un program anulat pe care pandemia nu-l poate compromite.

"Un eveniment major al lumii muzeale europene, atât de mult așteptat de public dar și de noi, în fiecare an, este Noaptea Muzeelor. Organizatorul internațional, Franța, chiar dacă se confruntă cu grave probleme generate de valul al doilea al pandemiei, a decis totuși să nu anuleze evenimentul. Ca membru al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, Muzeul Județean Buzău nu dorește să tragă cortina peste acest moment. Prin urmare, având în vedere situația epidemiologică de pe plan local, național și internațional și măsurile adoptate de către autorități, din respect pentru patrimoniul cultural pe care îl administrăm, din respect pentru instituția muzeală și din respect pentru public, noi o să fim aici în noaptea de 14 noiembrie 2020 pentru a marca momentul. Sălile de expoziție vor fi deschise, echipamentele audio și video vor funcționa ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, magazinul de suveniruri o să fie deschis, însă vizitarea nu va fi permisă. O să ne întâlnim on-line din interiorul muzeului (sediul central și colecțiile externe), începând cu ora 19.00, pe pagina de Facebook a instituției", au transmis directorul Daniel Costache.

Cea de-a doua instituție din Buzău care și-a exprimat intenția de a participa la eveniment este Muzeul Municipal Râmnicu-Sărat, care propune, cu acest prilej, vizitarea expoziției de pictură și artă decorativă "ECCE HOMO", a artistului Vasile Mureșan.

Sursa foto: noapteamuzeelor.org

 

Image