fbpx

Investigaţie declanșată după ce o fetiţă de 10 ani a sesizat la 112 că este sechestrată

Investigaţie declanșată după ce o fetiţă de 10 ani a sesizat la 112 că este sechestrată

Image
Image

O fetiţă în vârstă de 10 ani a sunat la 112 susţinând că este sechestrată într-un imobil, însă alarma s-a dovedit a fi falsă, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău.

În noaptea de 15/16 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Cislău au fost sesizaţi prin apel 112 de către o persoană despre faptul că este ţinută într-un imobil fără voia acesteia şi fără a preciza o locaţie exactă.

"Imediat după sesizare s-a constituit o echipă complexă formată din poliţişti de investigaţii criminale, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică, Poliţiei oraşului Pătârlagele, Secţiilor de Poliţie Rurală Cislău, Pârscov şi luptători din cadrul Serviciul Acţiuni Speciale în vederea depistării apelantei şi înlăturării oricărei stări de pericol. La scurt timp, în urma activităţilor investigative şi celor desfăşurate în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, poliţiştii au identificat persoana care figurează ca utilizator al numărului de telefon de pe care a fost efectuat apelul, însă aceasta a precizat că nu mai folosea respectiva cartelă. Ulterior, în continuarea cercetărilor, a fost depistată apelanta, o minoră în vârstă de 10 ani, din Calvini, care se afla la domiciliu, iar din primele verificări nu ar fi fost victima vreunei infracţiuni", se arată într-un comunicat de presă, citat de AGERPRES.

IJP Buzău precizează că în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Poliţiştii solicită cetăţenilor să sune la 112 doar când au cu adevărat o urgenţă, când le sunt în pericol viaţa, proprietatea sau mediul. Apelarea abuzivă a serviciului de urgenţă se pedepsește cu amendă până la 2.000 de lei şi cu 4.000 de lei dacă echipajele de intervenţie se deplasează în teren şi constată că a fost o alertare falsă.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto ilustrativ, antena3.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.