ISU Buzău va fi dotat cu o autospecială pirotehnică de 270.000 de euro

ISU Buzău va fi dotat cu o autospecială pirotehnică de 270.000 de euro
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

12 autospeciale pirotehnice, care pot fi folosite pentru asanarea terenului de muniţii rămase neexplodate, pentru îndepărtarea podurilor de gheaţă şi a stâncilor care pot bloca drumuri, au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. În total, IGSU va cumpăra 19, inclusiv pentru dotarea pompierilor din Buzău.

“Autospecialele pirotehnice urmează să fie folosite în misiuni de asanare a teritoriului de muniţiile rămase neexplodate din conflictele armate, în activităţi de distrugere cu ajutorul explozivului a podurilor de gheaţă şi/sau a zăpoarelor de gheaţă şi a stâncilor sau a altor elemente care pot bloca căilor de comunicaţii sau reţelele de utilităţi publice.

Autospecialele pirotehnice au un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate (dispus în partea din spate a şasiului) şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii. În dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranţă a misiunilor precum detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, rucsacuri pentru transportul explozivi”, au explicat reprezentanții MAI.

Valoarea unei autospeciale, complet echipată, este de aproximativ 270.000 de euro.

“În premieră, în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intrat primele 12 autospeciale pirotehnice din totalul celor 19 achiziționate, valoarea unui astfel de mijloc tehnic fiind de aproximativ 270.000 de euro. La finalul procesului de achiziție, 18 inspectorate pentru situații de urgență județene (Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Neamţ, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea) și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență vor beneficia de aceste mijloace tehnice performante, pentru gestionarea în cele mai bune și sigure condiții a situațiilor de urgență care pot apărea”, a precizat și IGSU.

Autospecialele sunt achiziționate prin proiectul “VIZIUNE 2020” finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare totală este de aproximativ 682 milioane  de euro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

 

 

 

 

Image