fbpx

ITM Buzău nu a dat nicio amendă în luna martie

ITM Buzău nu a dat nicio amendă în luna martie

Image
Image

Niciun angajator din județul Buzău nu a fost amendat, luna trecută, de Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău, potrivit unui bilanț al activităților pe luna martie publicat chiar de instituție.

În documentul citat, ITM Buzău a anunțat că, în martie, a efectuat 82 de controale la agenți economici din județ. “Au fost sancționați 8 angajatori și s-au aplicat 8 sancțiuni contravenționale (avertismente) pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidența zilnică a timpului de muncă, netransmiterea în registrul general de evidență a salariaților a elementelor contractelor individuale de muncă ale salariaților în termenul legal stabilit de HG nr. 905/2017”. Tot în urma verificărilor inspectorii ITM au dispus 180 de măsuri cu termene precise de realizare pentru remedierea neconformităților constatate de inspectorii de muncă.

Cel mai frecvent, deficiențele constatate au însemnat transmiterea cu întârziere în REVISAL a elementelor contractului individual de muncă, a suspendărilor, a reluărilor de activitate și a încetării contractelor de muncă; neîntocmirea actelor de încetare a raporturilor de muncă; lipsa evidențelor privind timpul de muncă; neplata drepturilor salariale; neacordarea concediului de odihnă sau necompensarea acestuia la încetarea raporturilor de muncă; nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară și a repausului săptămânal, potrivit informării publicate, săptămâna trecută, de ITM Buzău.

Instituția a anunțat că, tot luna trecută, a derulat și o campanie de control care a vizat agențiile de plasare a forței de muncă în străinătate. “La ITM Buzău sunt înregistrați patru agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, din care numai trei desfășoară activitate specifică și au fost controlați. Nu au fost identificate neconformități cu privire la activitatea prestată în acest domeniu. Au fost dispuse două măsuri pentru nerespectarea prevederilor Codului muncii în ceea ce privește salariații care prestează activitate la sediul angajatorului”, au mai transmis reprezentanții ITM Buzău.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.