Județul Buzău poate asigura până la 40 de paturi pentru pacienții Covid din rândul copiilor

spitalul judetean de urgenta buzau
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Din cele aproximativ 500 de cazuri confirmate cu tulpina Delta a virusului SARS-Cov-2, la nivel național, în județul Buzău au fost înregistrate, până la finalul săptămânii trecute, 12.

Raportul INSP publicat săptămâna trecută, care includea datele până la 22 august, făcea referire la 11 cazuri de pacienți Covid infectați cu variante care determină îngrijorare (VOC) înregistrate la Buzău, în toate fiind vorba despre tulpina Delta. Ulterior datei amintite, DSP Buzău a anunțat că un nou pacient a fost inclus în această categorie. Cei mai mulți dintre bolnavi nu au legătură între ei și nu au călătorit în străinătate, dar virusul a prezentat, conform analizelor, această mutație.

Până vineri, în județ fuseseră confirmate, în total, 12.692 de persoane infectate cu Covid, dintre care 12.191 declarate vindecate, iar 439 sunt pacienți care au decedat. Rezultă, așadar, că la acel moment, în județ erau 62 de cazuri active, cea mai mare incidență fiind la Bălăceanu: 2,59 la mie.

În weekend, comuna a intrat deja în scenariul roșu

 

 

Direcția de Sănătate Publică Buzău a publicat, în cursul săptămânii trecute, etapele de creștere a capacității de spitalizare a pacienților Covid, în județ, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Spitalul Județean Buzău are, în primă fază, patru paturi pentru ATI-Covid și 20 de paturi pentru adulți, dar poate asigura până la 14 paturi pentru pacienții Covid în stare foarte gravă, 59 de locuri pentru adulți și 10 pentru copii, într-o a treia etapă. La Râmnicu Sărat, capacitatea este de 5 paturi ATI-Covid, disponibile de la început. În primă etapă, unitatea sanitară asigură 57 de paturi pentru adulți și 10 pentru copii, dar potrivit DSP, în secțiile Covid se poate ajunge până la internarea a 98 de adulți și 30 de copii.

 

 

 

Image