Locuitorii din Buzău au la dispoziție aproape 500 de biciclete inteligente, printr-un proiect din fonduri europene

biciclete inteligente buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

La Buzău au ajuns, la începutul lunii noiembrie, 485 de biciclete și triciclete inteligente achiziționate printr-un proiect din fonduri europene în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro.

“Ne-au sosit cele 485 de biciclete din Germania, ce vor putea fi utilizate accesând una din cele 48 de stații, răspândite prin tot orașul.

Este tot un proiect finanțat pe fonduri europene, pe axa de «mobilitate urbană».

Sunt biciclete moderne care pot funcționa atât clasic, prin pedalare, dar și electric.

30 din aceste biciclete vor fi pentru persoane cu dizabilități locomotorii, iar 30 vor fi cu trei roți, pentru persoane vârstnice care nu pot merge pe o bicicletă normală.

Odată cu finalizarea bulevardelor Unirii și Industriilor, vom avea 12 km de piste speciale de biciclete, la care se vor mai adăuga încă 14 km, odată cu finalizarea proiectului Anghel Saligny, unde vom reabilita 14 străzi.

În anii viitori vom încerca ca pe toate străzile, unde se poate din punct de vedere tehnic, să avem cât mai multe piste, astfel încât bicicleta să devină unul din mijloacele de deplasare agreate de buzoienii iubitori de sănătate și mediu”, a declarant primarul Constantin Toma.

Cele 48 de stații, care pot fi relocate la nevoie, vor fi amenajate la Crâng, Autogară Nord, Autogară Sud, Gară CFR, Parc Marghiloman, Bd. Unirii, Aleea Trandafirilor, Cuza Vodă, Spital CFR, N. Titulescu, T. Vladimirescu, Piața Dacia, Aurora Mall, Aurel Vlaicu, Ice Magic,  LPS, Șoseaua Brăilei, Obor, Lic. Marghiloman, Stadion Gloria, Șc. nr. 11, Parc Tineretului, Colegiu Hasdeu, Colegiul Eminescu, Lic. Filipescu, str. Transilvaniei 1+2+3, Aleea Industriilor, Bd. 1 Decembrie (bloc ANL).

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image