Image

Mai mulţi buzoieni au fost împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă şi din acelaşi potir în Catedrala Sfântul Sava. La respectiva ceremonie religioasă a asistat și Marcel Ciolacu

Mai mulţi buzoieni au fost împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă şi din acelaşi potir în Catedrala Sfântul Sava. La respectiva ceremonie religioasă a asistat și Marcel Ciolacu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Mai mulţi buzoieni, copii şi adulţi, au fost împărtăşiţi, în pofida precauţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, cu aceeaşi linguriţă şi din acelaşi potir în Catedrala Sfântul Sava, într-o ceremonie la care a asistat şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, cu ocazia sfinţirii Catedralei de la Buzău.

Potrivit News.ro, duminică dimineaţă un sobor de 5 preoţi în frunte cu Înaltpreasfinţitul Ciprian Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat slujba de sfinţire a Catedralei Sfântul Sava urmată de Sfânta Liturghie. Ceremonia de sfinţire a început în jurul orei 7.00 şi s-a finalizat la orele prânzului. Accesul credincioşilor în biserică a fost limitat, iar mare parte din cei prezenţi au purtat mască. 

Pe lângă preoţi şi membrii corului bisericesc care nu au purtat măşti au existat şi credincioşi care au renunţat la aceasta în interiorul bisericii. Printre aceştia şi primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, dar şi alţi invitaţi.

Sosirea preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost anunţată pentru ora 10.30, când primarul municipiului Buzău a ieşit din biserică şi s-a întors însoţit de Marcel Ciolacu, ambii purtând mască. După sosirea lui Ciolacu, un preot s-a deplasat la persoanele care nu purtau mască, cerându-le să respecte regulile şi să îşi acopere nasul si gura.

La finalul Sfintei Liturghii, mai mulţi copii, dar şi adulţi, au fost împărtăşiţi de preoţi cu aceeaşi linguriţă, în pofida precauţiilor impuse de pandmeia de COVID -19, la ceremoniE fiind prezent şi Marcel Ciolacu. De asemenea, şi preoţii care au oficiat slujba au primit împărtăşanie direct din potir de la Înaltpreasfinţitul Ciprian.

Conform HG de prelungire a stării de alertă, activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare.

Sursă foto News.ro.

Image
Image