fbpx

Municipiul Buzău a lansat licitația pentru viitorul centru intermodal de transport

Municipiul Buzău a lansat licitația pentru viitorul centru intermodal de transport

Image
Image

Autoritățile din Buzău au lansat procedura de atribuire a contractului pentru realizarea unui centru intermodal de transport al municipiului Buzău, integrat cu sistem “Park-and-Ride”. Proiectul beneficiază de finanțare importantă din fonduri europene.

Anunțul a fost publicat pe 4 august în Sistemul Electronic de Achiziții Publice SICAP și face referire la o valoare estimată de 13.221.476 de lei, fără TVA. Proiectul, derulat cu finanțare europeană, va fi realizat în zona vechiului poligon de la ieșirea din Buzău spre Ploiești.

“Este vorba despre circa 3.000.000 de euro investiţie într-un Park-and-Ride la intrarea dinspre Calea Eroilor, pe partea dreaptă, unde mai este încă acel poligon auto. Este vorba de circa un hectar suprafaţă. Dar nu va fi doar această suprafaţă. Vor mai fi alte 50 de locuri din tot oraşul Buzău unde vor fi amplasate 450 de biciclete numai bune de închiriat. Acest Park-and-Ride înseamnă şi că poţi lăsa maşina acolo şi poţi pleca, de exemplu, până la gară sau în alte locuri cu autobuzul, sau pur şi simplu să pleci cu bicicleta de acolo”, declara Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, la momentul aprobării proiectului de către Ministerul Dezvoltării.

Inițiativa prevede construirea unor peroane de garare temporară, amenajarea unor staţii rapide de încărcare a autobuzelor electrice pe peroane, dar şi implementarea sistemului de Smart-Ticketing şi a sistemului de carduri de abonament. În plus, acesta va include construirea unei clădiri administrative, care să adăpostească principalele unităţi necesare funcţionării unui nod intermodal de transport persoane și realizarea a cinci peroane destinate debarcării călătorilor care tranzitează terminalul intermodal pentru a facilita schimbarea uşoară a mijloacelor de transport.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 septembrie.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.