fbpx

Municipiul Buzău a semnat primul contract pe axa de mobilitate, pentru un proiect de 24 de milioane de lei

Municipiul Buzău a semnat primul contract pe axa de mobilitate, pentru un proiect de 24 de milioane de lei

Image
Image

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională SE, Luminița Mihailov, au semnat primul contract de finanțare pentru un proiect derulat, în municipiu, pe axa de mobilitate. Investiția totală este de peste patru milioane de euro.

Proiectul european pentru Trafic management are o valoare de peste 4,5 milioane de euro, aproximativ 24 de milioane de lei, 98% din fonduri urmând să fie obținute de la  Uniunea Europeană. Primarul Constantin Toma a arătat, la momentul semnării contractului de finanțare, că este un pas pentru că Buzău să nu ajungă între cele 10 orașe din România aflate sub supraveghere și obligate să ia măsuri, din cauza poluării.

”Este un proiect important pe care-l semnăm joi , este, de fapt, primul proiect pe care-l semnăm în axa de mobilitate. Vreau să vă povestesc un pic acum despre programul regional. El are o sumă foarte mare alocată orașelor-reședință de județ, a fost o sumă predefinită, în exercițiul 2014-2020, care trebuie consumată până la sfârșitul anului 2023. Aici fondurile cele mai multe s-au alocat către prioritatea dedicată reducerii emisiilor de carbon. E vorba de proiecte care vizează depoluarea orașelor și avem plăcerea să semnăm astăzi un proiect important, de aproape 24 de milioane de lei, în costul total, din care contribuție fonduri europene, a programului POR este de 98%”, a spus Luminița Mihailov, director al Agenției pentru Dezvoltare Regională SE.

Prin implementarea proiectului, administrația locală urmărește fluidizarea traficului, prioritizarea transportului public în comun  și reducerea poluării prin utilizarea autoturismelor personale. În 24 de intersecții din oraș vor fi instalate camere video performante. Totodată, autoritățile doresc sa, pe viitor, să poată verifica toate autoturismele care vin în municipiu. Centrul de monitorizare a traficului va fi amenajat în actualul sediu al Stării Civile.

"Am ajuns la aproape 20 de milioane de euro atrase pe diferite axe de finanțare de la Uniunea Europeană. Într-o lună, o lună și jumătate mai avem de semnat proiecte pentru atragerea a încă 40 de milioane de euro, astfel încât în acest exercițiu financiar Buzău să acceseze toate fondurile europene disponibile. Și pentru exercițiul financiar 2021 - 2027 am început, deja, să lucrăm la numeroase proiecte", a anunțat primarul Constantin Toma.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.