fbpx

Municipiul Buzău riscă să ajungă oraș de rang III

Municipiul Buzău riscă să ajungă oraș de rang III

Image
Image

Autoritățile locale din Buzău se tem că municipiul ar putea ajunge oraș de rang III, din cauza scăderii numărului de locuitori. Doar 83.000 de locuitori erau înregistrați, la recensământ, până la 12 iulie, din cele 130.000 de persoane care au buletine cu adresă în municipiu.

Primarul din Buzău, Constantin Toma, a lansat un apel către locuitorii municipiului, odată cu prelungirea, până la 24 iulie, a perioadei de recenzare prin interviuri față în față. “Vă reamintesc că toată dezvoltarea viitoare a orașului nostru va depinde de numărul de locuitori înregistrați la acest Recensământ. În situația în care vom înregistra mai putin de 100.000 de locuitori, vom scădea ca oraș de la rangul II la rangul III, ceea ce va determina pierderi atât financiare (mai puțini banii de la U.E. și Guvern), dar și mai putini profesori, medici etc. Recenzarea persoanelor și a locuințelor nu este o opțiune, ci  o obligație a fiecărui cetățean român. Persoanele care refuză recenzarea riscă amenzi de la 1.000 lei la 3.000 lei, conform legii. Perioada de recenzare s-a prelungit până la data de 24 iulie 2022 și drept urmare, solicit cetățenilor care locuiesc în Buzău, indiferent unde au adresa în actul de identitate, și care nu s-au autorecenzat on-line sau nu au fost încă recenzați de recenzorul de teren, să ia legătura cu Direcția Județeană de Statistică la telefon 0238-719714 pentru a afla datele recenzorului atribuit adresei proprii și să contacteze recenzorul de teren pentru realizarea recenzării. Ca primar al municipiului Buzău nu pot să supun riscului viitorul acestui oraș, fapt pentru care sunt obligat să aplicăm amenzi tuturor celor care nu se vor recenza”, a transmis edilul.

Acesta a anunțat și că, săptămâna trecută, la Buzău a fost aplicată prima amendă, pentru refuzul de a participa la recensământ.

Locuitorii din municipiu pot completa formularele și la unul dintre punctele fixe de recenzare care funcționează la sediul Direcției Județene de Statistică și la sediul Primăriei Buzău.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.