fbpx

Municipiul Buzău, pe lista orașelor care vor primi autobuze electrice de la Ministerul Dezvoltării

Image
Image

Ministerul Dezvoltării intenționează să achiziționeze, din fonduri europene, peste 50 de autobuze electrice, pentru patru municipii din țară. Pe lista orașelor pentru care se va face achiziția se află și reședința județului Buzău.

Ministerul Dezvoltării a anunțat că pentru municipiul Buzău vor fi cumpărate nouă autobuze electrice, vehiculele urmând să circule pe ruta 10. Acestea vor avea o lungime de 12 metri.

Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 1 octombrie 2019 de viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiu, în calitate de partener. Valoarea finanțării nerambursabile fiind de 142.453.195,57 lei, iar perioada de implementare - de 36 de luni.

”Implementarea acestui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării prin achiziţionarea a 9 autobuze electrice este un prim pas la nivelul municipiului Buzău pentru promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic şi modern. A fost aleasă ruta de transport numărul 10 pentru că acest proiect trebuie completat cu celelalte iniţiate de municipalitate privind amplasarea de staţii de încărcare electrice. Practic, traseul 10 asigură un circuit la nivelul întregului oraş, circuit ce include artere importante precum Unirii, Industriilor, Aleea Sporturilor, Marghiloman, Horticolei şi Şoseaua Brăilei, unele dintre acestea fiind incluse şi în proiectele europene elaborate de municipalitate pe Axa 4 privind mobilitatea urbană. Practic, după implementarea acestor proiecte, vom avea un prim traseu în municipiu cu autobuze electrice, staţii de încărcare, sistem de management al traficului cu culoar unic de transport, piste de biciclete şi străzi reabilitate integral”, a declarat, la semnarea contractului de finanțare, viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.