fbpx

O fabrică din Polonia se mută la Buzău

Image
Image

Un număr de 25 de persoane, dintre care 10 vor fi trimise în Polonia, au fost angajate vineri la o bursă a forţei de muncă la cererea unui angajator din Polonia care şi-a relocat o fabrică în municipiul Buzău.
La bursă au fost prezente 40 de persoane, 25 au fost angajate pe loc, dintre care 10 vor fi trimise la cursuri în Polonia, urmând să fie angajate odată cu relocarea fabricii alte 100 de persoane, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău, Ionel Tociu. Potrivit sursei citate, prin salariile acordate şi prin numărul mare de facilităţi, angajatorul polonez va produce o mutaţie pe piaţa locală a forţei de muncă, aflată deja în criză de personal.

Firma poloneză este specializată în producţia de cablaje şi electronică auto. Potrivit Reporter Buzoian, firma își va muta producţia din Polonia, unde funcţionează în prezent şi va reloca fabrica la Buzău, pe Şoseaua Săptarului. Muncitorii care vor lucra în fabrică trebuie găsiţi pe piaţa locală, ceea ce constituie o șansă în plus pentru buzoienii aflați în căutarea unui loc de muncă. În primă fază, polonezii spuneau că aveau nevoie de aproximativ 10 muncitori, pentru constituirea nucleului fabricii, persoane pe care să le instruiască în Polonia.  Potrivit publicației buzoiene, ulterior fabrica va mai face recrutări de personal, urmând să fie create alte locuri de muncă.

Sursă foto Reporter Buzoian.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.