fbpx

O familie cu trei copii a rămas blocată, din cauza nămolului, pe un drum forestier din Buzău

O familie cu trei copii a rămas blocată, din cauza nămolului, pe un drum forestier din Buzău

Image
Image

Jandarmii din Buzău au intervenit, în a doua zi de Paște, la solicitarea unei familii care a rămas blocată cu mașina în nămolul de pe un drum forestier. Părinții și cei trei copii erau în drum spre casă, după ce vizitaseră câteva obiective turistice.

 

"În urma unui apel la 112, jandarmii au fost anunțați despre faptul că un autoturism a rămas blocat în noroi pe un drum forestier din apropierea localității Buduile/Bozioru, fiind vorba despre 2 adulți și 3 copii care, după vizitarea unor obiective turistice din județul Buzău, încercau să se întoarcă acasă, în București.

Deși traseul indicat de aplicația de navigație a fost respectat, autoturismul nu a mai putut înainta, existând pericolul de a rămâne în sălbăticie după lăsarea întunericului.

În scurt timp, după apelul 112, jandarmii montani au sosit în locul indicat, alături de lucrători ai ISU Buzău, reprezentanți ai administrației publice locale a comunei Bozioru, precum și de voluntari din localitate, această echipă reușind să scoată autoturismul din noroi.

Fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, membrii familiei au reușit astfel să își continue deplasarea, în siguranță", a informat IJJ Buzău.

Pentru a evita astfel de situații, jandarmii le recomandă turiștilor să se informeze cu privire la prognoza meteo, să nu se aventureze pe trasee turistice fără echipament adecvat, să țină cont de starea drumului pe care urmează să-l parcurgă, iar în cazul apariției unor situații de dificultate să solicite ajutorul prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Sursa foto: IJJ Buzău

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.