fbpx

O tânără asistentă de la UPU Buzău, infectată cu Covid, a murit la scurt timp după ce a născut

O tânără asistentă de la UPU Buzău, infectată cu Covid, a murit la scurt timp după ce a născut

Image
Image

Încă un motiv de doliu în spitalele din România, după decesul unei asistente de numai 32 de ani, din Buzău.

Potrivit colegilor săi de la UPU Buzău, unde aceasta lucra din 2016, tânăra s-a stins din viață într-un spital din Capitală.

“Anunţăm cu adânc regret dispariţia fulgerătoare a colegei noastre, asistent UPU, Andrei Adelina Steliana... o floare prea tânără şi frumoasă pe care Dumnezeu şi-a dorit-o în grădina lui, mult prea devreme... Nu a fost suficientă tinereţea şi sănătatea ta, ca să lupte cu acest virus nemilos, Adelina... Ne vom gândi  la tine mereu... Suntem alături de familia îndurerată şi ne exprimăm sincerele noastre condoleanţe...

Dumnezeu să te odihnească, mămico!”, a transmis Sanitas Buzău.

Spitalul Buzău a oferit, marți, informații despre evoluția acestui caz tragic. Tânăra a fost testată pozitiv pentru Covid-19 pe 21 decembrie. La acel moment, era însărcinată în 33 de săptămâni. Inițial, a ales să urmeze tratamentul pentru Covid la domiciliu, însă pe 30 decembrie s-a prezentat la UPU, cu tuse și febră. După consultație a fost transferată la Maternitatea Buzău și, în aceeași zi, după evaluarea sa, medicul obstetrician a decis transferul la un spital din Capitală.

Asistenta a ajuns, astfel, la Maternitatea Bucur, unde a rămas internată și supusă operației de cezariană. Bebelușul a rămas în maternitatea, iar ea a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată.

Reprezentanții SJU Buzău au precizat că starea femeii s-a deteriorat după operația de cezariană, iar pacienta a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare și, în cele din urmă, s-a declarat decesul.

Potrivit presei locale, mama Adelinei este asistentă la Terapie Intensivă, iar tatăl, acum pensionar, a fost inspector în cadrul ISU Buzău.

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.