O tânără din Buzău este șefa promoției 2020 a Institutului Medico-Militar

O tânără din Buzău este șefa promoției 2020 a Institutului Medico-Militar
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Slt. dr. medic Alexandra-Adnana Nedelcu este șefa de promoție de anul acesta a Institutului Medico-Militar București. Tânăra este originară din Buzău și a repetat, acum, performanța reușită la terminarea liceului.

Într-un mesaj transmis prin intermediul paginii de Facebook a Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale, Alexandra-Adnana Nedelcu, acum slt.dr.medic, a descris ce a însemnat experiența facultății, ce reprezintă pentru ea performanța realizată, dar mai ales planurile sale de viitor, pe care are de gând să  le îndeplinească în România.

"Ca medic militar, am obligația de a îmbina datoria de militar față de patrie cu datoria de medic față de ființa umană, medicina militară fiind o carieră dificilă ce implică multă pasiune, dăruire și responsabilitate față de nevoile omului. Consider că încercările ne fac puternici, regretele ne fac umani, eșecurile umili, iar succesul ne aduce strălucire și împlinire.

În toți cei șase ani de facultate, m-am pregătit conștiincios pentru fiecare verificare și examen în parte, obținând cea mai mare medie la fiecare sfârșit de an și astfel am reușit să termin facultatea ca șefă de promoție și reprezentantă a promoției de ofițeri «Centenarul Marii Uniri». Acesta a fost visul meu de când am intrat în institut și mă bucur că am reușit să îl împlinesc. Calitățile care m-au ajutat să îmi duc la împlinire acest vis, au fost voința, ambiția, răbdarea și curajul de a depăși orice obstacol și de a continua și puterea de muncă.

Facultatea a reprezentat în sine o provocare, datorită tranziției de la viața de licean la cea de student, fapt ce a necesitat găsirea unui echilibru între cantitatea imensă de informație de învățat, orele de pregătire medico-militară și programul aglomerat, având stagii în cadrul tuturor spitalelor din București. Întotdeauna pe primul plan în timpul facultății a fost învățatul și dezvoltarea profesională, însă mereu am găsit timp și pentru a-mi petrece timp cu familia și a desfășura activități pentru a mă relaxa, precum cititul, călătoriile, ieșirile cu prietenii, participarea la diverse concerte sau festivaluri de muzică", a mărturisit tânăra.

Ce același prilej, aceasta a anunțat că vrea să urmeze "rezidențiatul în Dermatovenerologie, în cadrul Spitalului Militar de Urgență «Carol Davila» din București, fiind impresionată din timpul facultății de progresele pe care le-a obținut medicina în acest domeniu în vederea unei mai bune calități a vieții pacienților". A ales să-și continue studiile în țară conștientă că România "are nevoie de medici tineri, bine pregătiți și cu dorința de dezvoltare permanentă și de a oferi sprijin și siguranță".

"Îmi doresc să reprezint un pilon solid în dinamica sistemului medical militar și prin ceea ce am realizat până în prezent și ce voi realiza pe viitor, să fiu capabilă să țin pasul cu progresul științei, să fiu într-o continuă dezvoltare și ascensiune profesională, astfel încât să pot contribui la bunăstarea pacienților noștri. Consider că pentru a fi un medic bun, empatia și comunicarea eficientă cu pacienții trebuie să ne ghideze de-a lungul acestei profesii.

Îmi doresc să fiu un model demn de urmat pentru cele două surori mai mici ale mele, care au fost alături de mine la fiecare moment important din facultate, bucurându-ne împreună de fiecare reușită. De asemenea, ce m-a motivat mereu de-a lungul acestei experiențe, a fost dorința de a-mi face familia în mod constant mândră de mine și de realizările obținute", a mai spus șefa promoției “Centenarul Marii Uniri” a Institutului Medico-Militar din București.

Slt. dr. medic Alexandra-Adnana Nedelcu  a  fost elevă a Liceului de Arte “Margareta Sterian” Buzău până în clasa a X-a, la profil de muzică, secțiunea pian, după care, în ciuda performanțelor obținute la acest profil ,a decis ca viața ei "să ia o altă întorsătură". "Astfel, m-am transferat la Colegiul Național «Mihai Eminescu» Buzău la profilul științele naturii, pentru a mă putea axa pe materiile principale necesare admiterii la medicină, respectiv biologia și chimia. În continuare, am participat la concursuri și olimpiade de matematică și limba română. Începând cu clasa a XII-a, m-am pregătit intens și temeinic pentru admiterea la Institului Medico-Militar din București, știind că există o concurență puternică pentru aceasta instituție", a povestit tânăra care a absolvit liceul ca șefă de promoție a Colegiului Național "Mihai Eminescu", cu media 10, ulterior fiind admisă prima la Institutul Medico-Militar din București.

Sursa foto: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale

 

 

Image