fbpx

Pacienta din salonul 13: Mărturia unei jurnaliste care are COVID

Pacienta din salonul 13: Mărturia unei jurnaliste care are COVID

Image
Image

Cristina Sterian este jurnalist la un post regional de radio. S-a îmbolnăvit de COVID-19 și bănuiește că a luat virusul după ce a organizat o mică petrecere pentru fetița ei. Ea povestește pe Facebook cum a debutat boala, cum a trecut prin ea, experiența din spital, dar și urmele rămase.

"M-a lovit! M-a lovit cum nu credeam că o s-o facă! (...) A fost o palmă pe care, din păcate, au simțit-o dur și copiii și familia mea, o palmă ale cărei urmări le voi simți, probabil, toată viața, pentru că această palmă a venit la pachet cu urme adânci lăsate pe plămânii mei" - este mărturia unei jurnaliste din Buzău care s-a îmbolnăvit de COVID-19, împreună cu cei doi copii și cu soțul său.

"Odată declanșată furtuna de citokine, a început dezastrul și lupta lor, a medicului Micu Bogdan, a dr. Răduță si a asistentelor de a mă salva. Crp-ul, analiza care arată inflamația din corp sărise peste 74, afectarea pulmonară depășise 20 - 30 la sută. Cu o tenacitate incredibilă, fără a mă panica mai mult decât e cazul, dr. Bogdan Micu a început să pompeze în organismul meu tot ce credea și spera că mă va ajuta. Antibiotice, antivirale, apoi plasma hiperimună pentru care îi mulțumesc Dr. Craciun Adriana și celor care și-au făcut timp să doneze după ce au trecut prin boală. Au fost zile bune în care am respirat prin masca de oxigen, cu butelia lângă pat.
A fost o bătălie incredibilă, despre care abia acum încet, încet, încep sa-mi vorbească salvatorii mei în alb".

"Feriți-vă, fraților! Nu e o glumă, nu bagatelizați situația în care ne aflăm. Dați-vă un restart. Avem timp de petreceri, ieșiri, revelioane. Important e ca acum să ieșim cu toții la numărătoare. Purtati mască! Protejați-vă! Stați cu familia! E cel mai prețios lucru. Lăsați medicii să-și facă treaba și rugați-vă pentru ei! Lăsați conspirațiile. O mască nu vă îngrădește nici un drept, nici o libertate. Vă spune pacienta din salonul 13, care era să pice în război. La 40 de ani, fără prea mari probleme de sănătate. Poate doar prea pornită, prea în vrie, prea să le facă pe toate..... "

Citiți mărturia integrală a Cristinei Sterian pe pagina de Facebook.

Sursă foto Facebook - Cristina Sterian.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.