Parcele de pădure, cu nume de eroi, înființate de militarii din Buzău

Parcele de pădure, cu nume de eroi, înființate de militarii din Buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O nouă acțiune de plantare a fost organizată, săptămâna trecută, de militarii din garnizoana Buzău. Acțiunea este derulată în memoria eroilor, astfel că fiecare parcelă împădurită în cadrul acestei campanii primește și numele unui soldat căzut pentru țară.

Acțiunea de săptămâna trecută a avut loc la Berca și Siriu.

“Înființarea parcelelor de copaci cu nume de eroi din localitățile Berca și Siriu constituie un gest de adâncă recunoștință față de sacrificiul eroilor noștri. Anul trecut, stejarilor plantați în Parcul Crâng din municipiul Buzău le-au fost atribuite numele unor eroi din Primul Război Mondial.

De asemenea, suntem prezenți la aceste acțiuni pentru a ne arăta respectul pentru veteranii de război, pentru a arăta tinerei generații tradițiile de luptă ale Armatei României și ale înaintașilor noștri pe care îi prețuim pentru spiritul de sacrificiu și exemplele de camaraderie cu care și-au servit țara cu credință.

Noi, militarii, vom fi prezenți oriunde este nevoie de sprijin și solidaritate și avem datoria de a contribui la educația civică și patriotică a tinerei generații”, a scris m.m.p. Iulian Cadulencu, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

La activitatea de săptămâna trecută, alături de voluntari din unitățile militare buzoiene s-au aflat elevi ai școlii gimnaziale din localitatea Siriu, autorități publice locale și preoți.

Sursa foto: m.m.p. Iulian Cadulencu via Facebook/ MApN

 

Image